Hadházy Ákos nekiment a DK-nak az offshore-botrányba keveredett képviselőjük miatt

Hadházy Ákos nekiment a DK-nak az offshore-botrányba keveredett képviselőjük miatt

Ráczné Földi Judit Dobrev Klárával (Fotó: Ráczné Földi Judit)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rossz üzenete van annak, ha egy ellenzéki párt egy offshore cégben érdekelt, de azt letagadó politikusnak adja a listán bekerült képviselője tragikus halála miatt megüresedett mandátumot – így reagált Hadházy Ákos a Demokratikus Koalíció elnökségi döntésére.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc pártja úgy döntött: Ráczné Földi Judit lesz az új országgyűlési képviselőjük Kordás László halála után. Ráczné Földi Juditról a Válasz Online írta meg korábban, hogy az előválasztás során aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. Úgy fogalmaztak róla akkor, hogy a politikust egy évi többmilliárdos forgalmat bonyolító benzinkutas és tartálytisztító cégcsoport központi alakjaként lehet körülírni, a Greco Petrol alegységeinek telephelyei és fióktelepei között egy volt sztiptízbár és cukrászdahelyiség, valamint egy sukorói borászat is feltűnt. Ráadásul a „vállalatkomplexum” tulajdonosi körében több – adóoptimalizálásra és tulajdonrejtegetésre is alkalmas – offshore-társaság is „előfordult” az évek során. Az ügyből per lett, a Válasz Online idén év elején közölte, hogy győztek.

Hadházy Ákos szerint elsőre talán ez a párt belügyének tűnik, de valójában azt jelzi, hogy semmit sem tanultak az áprilisi kudarcból. – A jelek szerint úgy gondolják, a párthűség fontosabb, mint a tisztesség és feddhetetlenség. Pedig ez a Fidesz útja, nem ez vezet a rendszer leváltásához – közölte, hozzátéve, hogy a rendszer legyőzésének egyik feltétele ugyanis pont az, hogy az emberek elhiggyék: ellenzéki győzelem esetén végre lesz következménye a dolgoknak a politikában. A politikus azt külön visszatetszőnek nevezte, hogy bár Ráczné Földi Judit veszített az előválasztáson, a pártja most mégis „visszacsempészi” a politika első vonalába.

A független képviselő arra is kitért, hogy ez a párt szereti azt gondolni és állítani magáról, hogy ők az ellenzék vezető ereje. Azzal az igénnyel lépnek fel, hogy mindenki álljon be mögéjük. Ezzel azonban fokozott felelősségnek is társulnia kellene. Ráczné esete azt mutatja, hogy ezt még nem értették meg.