Hadházy Ákos: Egy lista egy embertől nem fog tönkremenni

Hadházy Ákos: Egy lista egy embertől nem fog tönkremenni

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábban egy beszélgetésen Hadházy Ákos azt mondta: nem szavazna arra a közös ellenzéki listára, amin „Molnár Zsoltok” szerepelnek. Az MSZP néhány napja nyilvánosságra került listáján Molnár Zsolt második helyen szerepel, vagyis a közös ellenzéki listán is minden bizonnyal rajta lesz. Arról nem akart nyilatkozni a politikus, hogy Molnár Zsoltnak miért nincs helye a közös listán. De szavaiból az derült ki: egyelőre korai őt a Kétfarkú Kutyapárt szavazói között üdvözölni.

Azt követően, hogy kiderült, az MSZP listáján második helyen szerepel Molnár Zsolt pártigazgató, a saját szavazói között üdvözölte a Kétfarkú Kutya Párt a hétvégén Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt. Ugyanis a politikus korábban egy beszélgetésen úgy fogalmazott: „hát Molnár Zsoltnak nem nagyon örülnék, hogy ha ő a listán lenne, esetleg még elgondolkodnék azon is, hogy esetleg listán majd a kétfarkú pártot választom”. Azt viszont leszögezte, hogy egyéniben az együttműködő pártok jelöltjeit kell választani. 

 

Hadházy Ákos az üggyel kapcsolatban úgy reagált a Magyar Hang kérdésére: természetesen a tudatos választók a teljes névsor összetétele alapján fognak választani, ő is így fog tenni. Megerősítette: szerinte egyéniben kötelező az összefogó pártok jelöltjeire szavazni. Szerinte ha az ellenzéki pártok bizonyos nevek miatt esetleg nem tudnák meggyőzni a választók egy jelentős részét arról, hogy valódi változást hoznának a politikába, akkor előfordulhat olyan eset, hogy a Kétfarkúak a bejutás küszöbére tornázzák magukat, de ha az nem sikerül, sok ellenzéki szavazat elvész.

Hadházy ettől függetlenül pusztán Molnár jelenléte miatt nem zárkózott el a közös lista támogatásától, csak azt húzta alá még egyszer, szerinte „egy lista egy embertől nem fog tönkre menni”, de azért persze nagy jelentősége van a listának. – Nem látom még a teljes listát, szavazóként természetesen magam is a teljes névsor alapján döntök. A pártok most tárgyalnak a listáról, ezeken a tárgyalásokon nem vagyok jelen, de örülnék, ha minél kevesebb olyan szereplő lenne rajta, akinek nincs helye a közös listán. Ha ők kisebbségben lesznek, működhet a közös lista. Ez fontos is, mert kormányváltást enélkül nem lehet elérni – mondta a Magyar Hangnak a politikus.

Arról azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy Molnár Zsoltnak szerinte pontosan milyen okból nincs helye a közös listán. Csak annyit mondott: a listát úgy kell kialakítani, hogy a választók abban a változás esélyét lássák, amire szerinte a miniszterelnök-jelölt személye alapján jó esély van. Ebben az esetben szerinte az ellenzéki összefogásnak attól sem kell tartania, hogy támogatói a Kutya Párthoz vándorolnak.