Három fideszes jelölt is ringbe száll a polgármesteri címért Békésen

Három fideszes jelölt is ringbe száll a polgármesteri címért Békésen

Békés látképe (Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mindennapi fordulatok történnek a választások előtt Békés megyében. A Magyar Hang korábban már beszámolt arról, hogy Szarvason a Fidesz színeiben mandátumot szerző képviselő indul a Fidesz polgármesterjelöltjével szemben, Békés városában azonban most még ennél is furcsább helyzet állt elő.

A helyi Fidesz-csoport Dr. Mucsi Gyula polgármester-jelöltségét támogatja, azonban erre a Fidesz országos választmányának elnöksége még nem bólintott rá. Tőle függetlenül viszont Kálmán Tibor, Békés kooptált alpolgármestere is jelölteti magát polgármesternek, akit egyébként csak a Fidesz választókerületi elnöke, Dankó Béla támogat. Ám hogy a helyzet még ennél is összetettebb legyen, kedden a közel 10 éve önkormányzati képviselőként, a Fidesz városi elnökeként tevékenykedő Rácz Attila a Facebookon bejelentette, hogy ő is polgármester-jelöltként indul az őszi önkormányzati választáson. Bejelentésben a jelenleg is városi képviselőként dolgozó és 2014-ben fideszes polgármester-jelöltként induló Rácz nem titkolta a motivációit:

„ Ugyan sokan óvtak attól, hogy vállaljam a küzdelmet. Sokan féltik a családtagjaimat attól, hogy újra átélik, amit öt évvel ezelőtt az ellenfeleimtől kaptam. Nem felejtettem el a számtalan feljelentést, NAV vizsgálatot, a rengeteg rágalmat, mások irigységére alapozó verseket, szórólapokat a vélt és valós vállalkozásaimról. (...) Nem táplálok hiú reményeket a kampányt illetően, tisztában vagyok azzal, hogy a hatalom megtartása érdekében mire képesek az emberek. De nem tudom, nem észrevenni Békés lemaradását, más településekhez képest.”

A városi Fidesz-alelnök egyébként nem hagyott kétséget senkiben sem, hogy őt vajon melyik párt támogatja. Az ezt firtató kérdésre egy kommentben csak ennyit válaszolt: „Én a változást akarók független polgármesterjelöltje vagyok!”