Hatpárti bizottságot állít az ellenzék a kormány járvány alatti teljesítményének vizsgálatára

Hatpárti bizottságot állít az ellenzék a kormány járvány alatti teljesítményének vizsgálatára

Ellenzéki képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2021. február 1-jén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék hatpárti bizottságot alakít annak vizsgálatára, hogy a kormány milyen teljesítményt nyújtott a koronavírus-járvány alatt. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a testület létrehozását az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd hétfői, közös, online sajtótájékoztatóján jelentette be.

Felidézte: a parlament hétfői, rendkívüli ülésén a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem sikerült dönteni három, az ellenzék által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállításáról. Ezek a testületek azt vizsgálták volna, hogy hogyan teljesített a kormány a koronavírus-járvány, az azt követő gazdasági válság, illetve a vakcinabeszerzés és -engedélyezés során – közölte. Hozzátette: a parlamentnek kötelessége lenne ellenőrizni a kormány munkáját, az elmúlt hónapokban pedig az látszik, hogy a kabinet nem jól védekezik a járvány ellen, nem gondoskodik az emberéletek megvédéséről és az emberek jövedelembiztonságáról.