Hende Csabát aggasztja, hogy több szavazókörben megkérdezik a szavazókat, hogy kérik-e a népszavazási szavazólapot

Hende Csabát aggasztja, hogy több szavazókörben megkérdezik a szavazókat, hogy kérik-e a népszavazási szavazólapot

Hende Csaba az induláshoz szükséges ajánlásokkal (Forrás: Hende Csaba/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hende Csaba, a Fidesz szombathelyi képviselő-jelöltje szerint választási csalás gyanúját veti fel az, hogy több szombathelyi szavazókörben a bizottság megkérdezi a választókat, hogy kérik-e a népszavazási szavazólapot is. A közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint „sokan jártak így, és sokan be is jelentették ezt nálunk” – vette észre a posztot a 444.hu. A jelentők egyike Puskás Tivadar volt szombathelyi kormánypárti polgármester, aki – Hende szerint – hangot is adott a bizottság előtt nemtetszésének.

Állítása szerint a kérdezők politikai okból csökkenteni kívánják a népszavazáson résztvevők számát. Hozzátette, először Illés Károly Fidesz-elnök, majd az újabb bejelentések hatására ő magam is felhívta Károlyi Ákos szombathelyi jegyzőt.

Hende Csaba volt a 2018–2022 közötti ciklusban a vasi megyeszékhelyet is magába foglaló választókerület országgyűlés országgyűlési képviselője. Kihívója Czeglédy Csaba.

Percről percre közvetítésünket ITT olvashatja!