Hende szerint nagyjából utolértük az osztrákokat

Hende szerint nagyjából utolértük az osztrákokat

Hende Csaba (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokáig csak irigykedve néztük szomszédainkat, de most már jobb a helyzet – erre jutott Facebook-bejegyzése alapján Hende Csaba. A fideszes országgyűlési képviselő szerint korábban azért irigykedtünk, mert náluk a Vashegyen aszfaltozott mezőgazdasági utak vannak. „Mára azonban már a vaskeresztesi és a felsőcsatári hegyen is a felújított utakon kényelmesen lehet közlekedni” – közölte a korábbi honvédelmi miniszter. Ebből pedig ő arra következtetett, hogy „nagyjából utolértük az osztrákokat.”

Hende egyébként nemrég Finnországban is járt, ahol a jogállamiságról és a finn NATO-tagságról egyeztetett. A szombathelyi és győri ügyekkel foglalkozó Úgytudjuk mindehhez azt tette hozzá, hogy Hende azért is ment Felsőcsatárra, „mivel Szombathely épülő északkeleti elkerülőjénél fotózkodni nem tudott”. Május közepén derült ki, hogy a kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő megépítésének tervét, ahogy a kőszegi gyorsforgalmiét is.

Előbbi nem csak az autósok számára problémás a Nyugat.hu korábbi cikke szerint, de a szombathelyi ipartelepítést is nehezíti. Azok ugyanis az érintett területen vannak, és be kellene őket kötni a forgalomba. Egy ideig nem lesz tehát ezután gyorsforgalmi út Szombathely és Kőszeg között. Felújították volna a szombathelyi megyeházát is, a tendert Mészáros Lőrinc cége el is nyerte, a korábbi 2,23 milliárd helyett 3,1 milliárdért. A többi projekttel együtt viszont ezt is leállították, majd törölték. Nem indulhat meg az M1-es 2x3 sávosra bővítése az M0-s és Bicske között, továbbá a Magyar Falu programban szereplő, sok számjegyű utak felújítását is törölték. Így nem újulhatnak meg a Rábahídvég-Kisunyom, Szentgotthárd-Kétvölgy és a Vönöck-Várkesző közötti utak sem. Nem fejezik be továbbá a Zalaegerszeget az M7-essel összekötő M76-os gyorsforgalmit, pedig hátra lett volna még a Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakasz.