Hétfőtől mégiscsak mehetnek a koronavírusos betegek Csányi járványkórházába

Hétfőtől mégiscsak mehetnek a koronavírusos betegek Csányi járványkórházába

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetekig állt üresen a Budai Egészségközpont 120 ágyas kórháza, mert nem kapta meg az utolsó szükséges engedélyt ahhoz, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson. Az engedélyt Kásler Miklósnak, a kormány egészségügyért felelős miniszterének kellett volna kiadnia, de a tárcavezető április eleje óta nem reagált a XII. kerületi magánkórház levelére.

Március óta várná a fertőzötteket Csányi Sándor kórháza, de Kásler Miklós nem ad rá engedélyt | Magyar Hang

Kásler Miklós, a kormány egészségügyért felelős minisztere hetek óta nem adja ki azt a határozatot, amely lehetővé tenné, hogy a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas kórháza koronavírusos betegeket fogadhasson - írja a 24.hu.

A 24. hu még csütörtökön írt a Csányi Sándor OTP-vezér, és Varga Péter Pál orvos érdekeltségébe tartozó intézményről, amely március közepe óta készült a járványkórházi működés beindítására, de hiába várták az induláshoz szükséges hivatalos értesítést. A portál információi szerint a kórház a cikk megjelenése után megkapta a zöld jelzést, és hétfőtől fokozatosan elkezdi fogadni a koronavírusos pácienseket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ még csütörtökön közölte, hogy a Budai Egészségközpontnak nincs is szüksége külön engedélyre ahhoz, hogy koronavírus-fertőzött betegeket lásson el. Azt írták: Müller Cecília országos tiszti főorvos erre március 23-án, Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter jóváhagyásával, már ki is jelölte a központot, tehát nincs szüksége a feladat ellátásához külön engedélyre, az adott időponttól fogadhat koronavírussal fertőzött betegeket.