Hiába kérdezték Novák Katalint a kegyelmi ügyről Stuttgartban

Hiába kérdezték Novák Katalint a kegyelmi ügyről Stuttgartban

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A K. Endrének adott kegyelemről kérdezték a lemondása óta ritkán látható Novák Katalint a Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccsről távozóban, de az ügyről semmit sem sikerült kihúzni belőle. A volt köztársasági elnök a februári lemondása óta teljesen eltűnt a nyilvánosságból.

Mindent elmondott már, amikor lemondott, egyébként is „teljesen magánprogramon van a családdal” – ezzel hárította el a Telex érdeklődését Novák Katalin. A lap egymás után többször azt a kérdést tette fel a kegyelmi botrányba belebukott köztársasági elnöknek, hogy miért adott kegyelmet K. Endrének (hiszen erre mindmáig nincs válasz), de ő kitartóan azt ismételte, hogy már nincs mit mondania. Pedig Orbán Viktor korábban többször is azt mondta, hogy Novák Katalint kérdezzük arról, hogy miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussoláshoz asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként.

Az Európa-bajnoki csoportmeccsre a videó alapján rajongói szettbe öltözött volt államfő láthatóan nem örült annak, hogy a kegyelmi ügyről kérdezik, ezért többször megismételte, hogy nem szeretne nyilatkozni erről, majd elsietett.