Hollik István: Mindegy, ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, úgyis Gyurcsány bábja lesz

Hollik István: Mindegy, ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, úgyis Gyurcsány bábja lesz

Hollik István (Forrás: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész előválasztásosdi egy nagy színjáték, amelynek főrendezője Gyurcsány Ferenc – erről beszélt a Facebookon közzétett videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója már azelőtt, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette volna Dobrev Klára jelölését a miniszterelnök-jelölti versenyre.

Hollik István a kormányzati kommunikációban már régóta használt panelt vette elő, miszerint Gyurcsány Ferenc a baloldal valódi vezetője, náluk mindent ő dönt el. Szerinte teljesen mindegy, hogy „a miniszterelnök-jelölt szerepét kire osztotta”, ugyanúgy báb lesz a kezében, mint 2002 után Medgyessy Péter, akit akkor váltott le, amikor a hatalmi érdeke éppen azt szolgálta.

Egyúttal a napnál is világosabbnak nevezte, hogy a baloldalnak esze ágában sincs valójában a választóira bízni a döntést. Ezt azzal indokolta, hogy „a balos portálok” már megírták, hogy sem a Jobbik, sem az MSZP nem állít minden egyéni választókerületben saját jelöltet, ebből pedig Hollik István szerint az következik, hogy Gyurcsány Ferenccel már előre lebeszélték, hogy ki melyik választókörzetet kapja.

A videó apropóját az adta, hogy a Demokratikus Koalíció vasárnap délután hivatalosan is bejelentette, hogy Dobrev Klára lesz a jelöltjük a miniszterelnöki előválasztáson. Korábban már bejelentkezett a versenybe Jakab Péter, a Jobbik, illetve Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Megméreti magát Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamit Pálinkás József is el szeretne indulni. Karácsony Gergely neve forog még lehetséges jelöltként, a főpolgármester ugyanakkor egyelőre nem mondott konkrétat erről.