Horgász mentette meg egy szarvas életét a Hármas-Körösön

Horgász mentette meg egy szarvas életét a Hármas-Körösön

Fotó: A horgász felvétele / Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes. 

– Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dám bika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok – nyilatkozta a Pecaverzumnak a horgász, András, akivel október 15-én, szombaton délután esett meg a nem mindennapi történet. A vadász óva intette, azt tanácsolta, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján. 

– A csáklyámmal próbáltam a növényzetet leszedni az agancsáról, amikor megugrott, és ki tudott szabadulni a csapdából. Kikísértem a partig, és megvártam, amíg kimászik a vízből – részletezte a sikeres akciót. 

Miután a dám bika újra szabaddá vált, nem maradt hálátlan. – A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni – mesélte a végkifejletet András, aki korábban még sosem látott a környéken szarvast. 

A kiszabadult jószágról sikerült videót is készíteni. A horgász örömét egy „ez az haver” felkiáltással fejezte ki.