HVG: Katonanövendékeket értek bolti lopáson

HVG: Katonanövendékeket értek bolti lopáson

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese az iraki magyar kontingens helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2020. január 9-én. Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb kínos incidens történt abban a katonai középiskolában, ahol tavaly egy szexuális zaklatásig fajuló bántalmazásos eset történt.

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola nevét akkor kapta fel az országos közvélemény, amikor tavaly nyáron a HVG megírta: az állami honvédiskola diákjai egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak, ami tavasszal egy esetben anális szexuális zaklatásig fajult.

Pár hete egy újabb, a tavalyinál jóval kisebb súlyú, de a Benkő Tibor honvédelmi miniszter által csak „hazafias, elkötelezett fiatalok” iskolájaként magasztalt intézmény hírnevét ismét jócskán kikezdő eset történt – írja a lap.

Kratochvil Károly Honvéd Középiskola több diákját ezúttal lopáson kapták a debreceni Tesco áruházban január végén. A nagyáruházba az esti órákban betérő, felsőbb évfolyamos tanulókat a biztonsági szolgálat érte tetten, és az ilyenkor bevett módon riasztották a rendőrséget. Főleg, hogy nem kis tételről volt szó, ráadásul a diákok állítólag alkoholt és óvszert loptak.