Így reagált Baranyi Krisztina Gegesy Ferenc indulására

Így reagált Baranyi Krisztina Gegesy Ferenc indulására

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Meglep Gegesy Ferenc indulása, mert azokkal indul most, akik annak idején megbuktatták. Jó választási kampányt kívánok mindannyiunknak – reagált Baranyi Krisztina a Magyar Hang megkeresésére annak kapcsán, hogy a politikus csütörtökön bejelentette indulási szándékát.

Ugyan a kerületvezető nem részletezte, mire gondolt Gegesy megbuktatása alatt, de a korábbi polgármester 2010-ben kikapott a fideszes Bácskai Jánostól, amihez hozzájárult, hogy elindult ellene Pál Tibor az MSZP színeiben. Gegesy 2019-ben még Baranyi Krisztinát támogatta, és a 444 egy akkori cikke szerint az egyik ilyen sajtóeseményen arról beszélt, a helyi szocialisták azért nem állnak be Baranyi mögé, mert évek óta együttműködnek a Fidesszel.

Gegesy Ferencet csütörtökön kérte fel a helyi MSZP, DK, Párbeszéd, Jobbik és a volt momentumos képviselők arra, hogy induljon, amit ő el is fogadott. Indulását azzal indokolta lapunknak: úgy érzi, hogy érdemben tudna segíteni a kerületnek, és míg most a Baranyi Krisztina jelenlegi polgármester vezette testületben belháború dúl, ő azt össze tudná tartani. Vagyis rossznak tartja a polgármesteri munkát és jogosnak látja a vele szemben álló képviselők sérelmeit, akik szerint ők hiába törekedtek rá, Baranyi nem kívánt velük együttműködni. Gegesy amiatt is bírálta Baranyit, hogy szerinte ő nem fordított elég figyelmet a kerület rehabilitációjára, miközben jelenleg 32 házban mintegy 900 ember él méltatlan körülmények között. A politikus elmondása szerint erre hivatkozva hagyta ott főtanácsadói posztját is tavaly novemberben, miután nem tartotta elfogadhatónak, hogy Baranyiék kétmilliárdot költenének az Ecseri úti metrófelszín rendezésére, miközben a fent említett állapotú házakban él a lakosok egy része. – Tavaly év végén mindenképp lezártam volna a főtanácsadói munkát, hiszen a 2024-es év már a választási kampányról, politikáról szólt volna, nem a szakmai ügyekről. De látva a 32 aládúcolt ház esetét az Ecseri úti metrómegállóval, előbb felálltam – mondta.

Míg a függetlenként induló Gegesyt helyben támogató pártok kilenc képviselője közösen indul az önkormányzati választáson, Baranyi Krisztina saját csapatot fog állítani, aminek tagjai civilek, illetve a Momentum, az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt politikusai közül fognak kikerülni.