Iványi Gábor, Lányi András és Puzsér Róbert is beszédet mond a pénteki tüntetésen

Iványi Gábor, Lányi András és Puzsér Róbert is beszédet mond a pénteki tüntetésen

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tüntetése Budapesten, az Erzsébet hídon 2022. július 15-én (Fotó: R. Kiss Kornélia/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb hídfoglalást hirdet péntek este 6 órára a Kétfarkú Kutya Párt, az Erzsébet hídra beharangozott rendezvényt „KATA aláírta” mottóval szervezi az ellenzéki párt. Arra kérik a résztvevőket, kezükre rajzoljanak szomorú fejet, vagy vigyenek magukkal ilyen jelet ábrázoló táblát magukkal. 

A tüntetésen a kutyapárt tagjain kívül felszólal többek között Iványi Gábor, lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, Lányi András, író, filozófus, a Védegylet egyik alapítója, Puzsér Róbert, kritikus, Para-Kovács Imre, műsorvezető és Tamás Gáspár Miklós, filozófus. Emellett utcafórumot is terveznek azzal a céllal, hogy kitalálják, milyen lehetőségek maradnak, ha a tüntetéshullám ellenére sem bukna meg most a kormány.

A hídon sátrak és workshopok is lesznek, például „Élet a kata után” címmel adózási szaktanácsadás, a hongkongi polgári ellenállással kapcsolatos tájékoztatás, spontán újságszerkesztés vagy a kutyapárt munkacsoportjaiba való bekapcsolódásról szóló ismertető. Az ellenzéki párt zenéről is gondoskodik, fellép például a többek között ligetvédő tevékenységéről ismert G Ras vagy Pettik Ádám a Besh o droM-ból.