Jakab Péter még nem tudja, mekkora büntetést kap Kövértől az újabb parlamenti szócsatáért

Jakab Péter még nem tudja, mekkora büntetést kap Kövértől az újabb parlamenti szócsatáért

Jakab Péter és a Jobbik elnöksége (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról mi is beszámoltunk, botrányba fulladtak a napirend előtti felszólalások az Országgyűlés keddi ülésén. Jakab Péter, a Jobbik elnöke a múlt héten leficsúrozta a fideszeseket, ezért közel 10 millió forintos büntetést kapott, ezen a héten pedig nem szólhatott sokáig, mindössze néhány másodpercig, miután emlékeztette Kövér Lászlót a mikrofon múlt heti kikapcsolására. Emiatt a házelnök megint kikapcsolta a mikrofonját: az ülésvezetést nem lehet bírálni. Miután Jakab Péter mikrofonját visszakapcsolta egy hosszabb monológ után, Jakab Péter újra alig néhány másodpercig szólhatott újra. A Jobbik frakciója ekkor kivonult az ülésteremből.

A Jobbik vezetője az Alfahírnek elmondta, kiszámíthatatlan, most mekkora büntetést kap. Mint felidézte, korábban a fideszesek csicskának nevezték őket, a szavazóikat meg mosléknak, mégsem kaptak büntetést. Jakab a ficsúr szóért 10 milliót kapott, szerinte „most már talán csak a kitiltás van hátra”.

Mint hozzátette, amikor a múlt hetihez hasonló megabírságot kap, idehaza nem nagyon van hová fellebbezni, de minden ilyen esetben nemzetközi bírósághoz fordul. Ott azonban csak évek múlva lesz döntés, „igazságot itt csak a nép szolgáltathat jövőre”.

Azzal kapcsolatban, hogy érdemes lesz-e figyelni a Facebook-oldalát, és lesz-e a múlt hetihez hasonló látványos válasza (akkor Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képét vetítette a Parlament falára  „Fizessenek meg a tolvajok!” felirattal), azt válaszolta: „Mindenre meglesz a viszontválaszom. Az idő és a hely legyen meglepetés.”

Azt nem árulta el, kedden mit szeretett volna kérdezni a parlamentben a kormánytól, talán a jövő héten kiderül. Mint fogalmazott, ő nem adja fel, és az idegei sokkal erősebbek, mint a házelnöké. „Szóval remegjen a bajusz.”