Jakab Péter saját helyettese kizárását kezdeményezi a pártból

Jakab Péter saját helyettese kizárását kezdeményezi a pártból

Jakab Péter és Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik tisztújító kongresszusán (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik etikai bizottságánál kezdeményezte Jakab Péter saját helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita kizárását – a pártvezető ezt a közösségi oldalán jelentette be. Azt állítja, hogy a politikus a Jobbik pártalapítványát akarta utasítani bizonyos kifizetésekre, emiatt feljelentést is tesz.

A bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni – így írt legfrissebb Facebook posztjában Jakab Péter az általa felkért saját helyetteséről, Potocskáné Kőrösi Anitáról. Állítása szerint ugyanis elnökhelyettesként utasítani akarta a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Emellett a frakciót is vezető Jakab Péter hivatalát utasította állítólag szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül. Jakab Péter konkrétumokat nem közölt.

A pártvezető azzal érvelt, hogy egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt, még a párt alapítványát sem. Tiltja a törvény. Emellett azt is tudni kell, hogy amennyiben egy pártalapítvány többet költ, mint amennyije van, csődbe megy.

– A kérdés emberileg kínzó: hunyjak szemet felette? Engedjem el a fülem mellett, hogy az az ember, aki elnyerte a bizalmamat visszaél a hatalmával és csődbe vinné a Jobbik alapítványát? – tette fel a kérdéseket Jakab Péter, majd jelezte, a döntés emberileg nehéz, a Jobbik elnökeként viszont könnyű. Ha ugyanis a Fidesz visszaéléseivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdettek, akkor maguk között sem tűrhetik meg mindezt. Így – mint írta – a Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: hétfőn elnöki kötelességgénél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt. Egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátja.