Járvány: egy nap alatt több mint 15 ezer halott

Járvány: egy nap alatt több mint 15 ezer halott

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos nem csitul a globális pandémia: a Worldometers statisztikai oldal adatai szerint az év utolsó napján világszerte rekordokat döntött a koronavírussal kapcsolatba hozható halálozások száma, az elmúlt 24 órában regisztrált 15 121 áldozattal. Az új fertőzöttek száma is jelentős, ám ennél volt magasabb érték: szerdán 728 025 új pozitív tesztet találtak világszerte.

Ugyancsak szerdán három országban is ezernél több áldozatot jegyeztek fel: az Amerikai Egyesült Államokban példátlanul magas, 3 880 haláleset történt, Brazíliába 1 224 és Németország is dobogóra került 1 066 halálesettel.

A világban eddig több mint 83 millió ember kapta el bizonyítottan a fertőzést, a regisztrált halálos áldozatok száma pedig 1 814 649.

Magyarország az egymillió lakosra eső haláleseteket tekintve már csak a 16., de előttünk van három olyan törpeállam is, ahol a százezer főnél kisebb lakosság miatt torz a statisztika, ugyanis akár egyetlen haláleset is jelentősen módosíthatja az értéket. Nálunk eddig egymillió emberből 988 halt meg a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható módon.