Jobbik: Ötven százalékos fizetésemelést a tanároknak!

Jobbik: Ötven százalékos fizetésemelést a tanároknak!

A pedagógusok és az oktatás melletti demonstráció a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnal el kell indítani a magyar oktatásügy átfogó, mindenki által elfogadott, szakmai konszenzuson alapuló modernizációját, amelynek nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése – ezt követeli a Jobbik. Ennek érdekében már be is nyújtották javaslatukat az idei költségvetés módosítására.

Brenner Koloman, a párt országgyűlési képviselője felidézte, hogy továbbra is tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek a Pintér Sándor Belügyminisztériumában érdemi egyeztetés nélkül kidolgozott új teljesítményértékelő rendszer ellen. A legújabb hírek szerint már el is indult a rendszer bevezetése kísérleti jelleggel, és a jövő évtől már anyagi következményei is lennének az értékelésnek. – Mivel a Jobbik-Konzervatívok a tanárokat nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tekinti, hibás lépésnek tartjuk a Pintér miniszter úr által tervezett éves belső teljesítményértékelés bevezetését – közölte a politikus, bírálva, hogy az intézményvezetők, illetve a fenntartó állam fideszes kinevezettjei a tankerületekben hoznak személyi döntéseket arról, hogy ki kapjon több vagy kevesebb fizetést, illetve kinek a szakmai munkája megfelelő.

A képviselő szerint politikai közösségük hosszú ideje javasolja, hogy a leépített szakfelügyeleti rendszert modernizálni kell, de a feljebbvaló ellenőrzése helyett valós, a pedagógusok munkáját támogató szakfelügyeleti rendszerre volna szükség. – A Jobbik-Konzervatívok felszólítja a fideszes kormányt, hogy hagyjon fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, juttasson végre érdemben több forrást az oktatásnak, és adjon végre XXI. századi válaszokat a kor kihívásaira.