Jogerősen is elbukta a Fekete-Győr elleni perét Mészáros Lőrinc

Jogerősen is elbukta a Fekete-Győr elleni perét Mészáros Lőrinc

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rágalmazás és becsületsértés miatt még tavasszal feljelentette Fekete-Győr Andrást Mészáros Lőrinc, miután a Momentum elnöke többször is bűnözőnek nevezte őt. Első fokon akkor a bíróság elutasította Mészáros keresetét, ügyvédei azonban fellebbeztek. A párt lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a napokban megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami helybenhagyta az első fokú ítéletet. 

– Már elsőfokon is kimondták: alaptalan vádaskodás, amit Mészáros művel, és igenis lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik – fogalmazott a bírósági döntést kommentálva a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint a másodfokú, jogerős ítélet azt jelenti, szó nincs „becsületsértésről”, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába. – Tehát legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik – zárta gondolatait a politikus.