Jogerősen pert nyert a 24.hu Bayer Zsolttal szemben

Jogerősen pert nyert a 24.hu Bayer Zsolttal szemben

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elutasította a bíróság Bayer Zsolt kormánypárti publicista helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben; az ítélet – miután Bayer nem fellebbezett a Fővárosi Törvényszék szeptemberi, elsőfokú döntése ellen – jogerős. Erről a lap számolt be.

A Fidesz-tag újságíróról a lap tavaly áprilisban írta meg, hogy 32 ezer forintért bérel egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást a budai Várban. Bayer Zsolt helyreigazítási kérelme szerint ezt a valós tényt abban a hamis színben tüntették fel, mintha a lakásbérlet összefüggésben állna politikai hovatartozásával, és a bérleti díjat politikai kapcsolatainak köszönhetően állapították volna meg.

A helyreigazítási kérelem valójában megismételte azt a cikkben is olvasható tényt, hogy Bayer lakáscsere útján jutott az önkormányzati lakáshoz, és azért az önkormányzat szabályai szerint költségelvű bérleti díjat fizet. Arra nem tért ki a kérelem, hogy – mint 24.hu kiderítette – a csere alapjául szolgáló pilisszentkereszti házat két hónap elteltével visszaszerezte a Bayer család. Ezt a kormánypárti publicista előbb letagadta, majd elismerte kamerájuk előtt.

Bayer Zsolt megint félreértett valamit | Magyar Hang

A cikk egyébként arra is rámutatott, hogy lakáscsere esetén az I. kerület lakásrendelete alapján úgynevezett költségelvű lakbért fizet az új bérlő, ám az önkormányzat új szerződéskötés esetén bármikor felülbírálhatná a bérleti díjat, és a rendelet módosításával emelhetne azon, hogy a kerületet ne érje vagyonvesztés.