Jól jött a Mi Hazánk a Fidesznek

Jól jött a Mi Hazánk a Fidesznek

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk kisegítette a Fideszt a Pest megyei közgyűlés keddi alakuló ülésén, megszavazták a kormánypárti elnököt és az általa javasolt alelnököket is – adta hírül a 444.hu. Szabó Istvánnak, a közgyűlés régi-új elnökének nem volt kihívója.

Szabó a portálnak azt mondta, nem volt biztos abban, hogy megszavazzák. „Nem született ilyen megállapodás, mindig érhet meglepetés. Nem csináltunk ebből magasabb röptű információáramlást” – mondta a közgyűlés fideszes elnöke.

Ezzel a Mi Hazánk is jól járt, az ötből két bizottsági elnöki posztot kapott meg, míg a Momentumnak és a DK-nak be kellett érnie alelnöki posztokkal. A maradék három bizottságban fideszes az elnök.

A momentumos Szemző Áron Facebook-oldalán azt írta, ezzel hivatalossá vált, hogy a Mi Hazánk nem ellenzéki párt. „Az első másodpercben kiderült az igazság. Azt mondják, hogy multiellenesek, vendégmunkás-ellenesek és zöldek, de ezeknek az ellenkezője az igaz” – írja bejegyzésében Szemző, hozzátéve: a Mi Hazánk a gödi Samsung gyár iparűzésiadó-emelését is leszavazta. 

Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk kommunikációs igazgatója, aki a párt listájának harmadik helyéről szerzett mandátumot a megyei közgyűlésben,  azt mondta a 444-nek, túlzásnak tartja, hogy a Momentum álellenzékiséggel vádolja. Szerinte azért szavazták meg az elnököt és az alelnököket, hogy működőképes legyen a közgyűlés és a megye. Hozzátette, hogy sem a Demokratikus Koalíció, sem a Momentum nem szavazta meg az új vezetést, vagyis ezek a pártok a működőképesség ellen voksoltak és ugyanazt csinálják, mint az országos politikában, jelenleg pedig Pest megye ellen dolgoznak.