Az MVM megveszi a romániai E.ON-t?

Az MVM megveszi a romániai E.ON-t?

Az MVM székháza (Fotó: MTI/Branstetter Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az állami MVM szeretné felvásárolni a romániai E.ON-t – adta hírül a Maszol. A lap értesülése szerint a magyar cég már egyezséget is kötött a német tulajdonban lévő, villamosenergia- és földgázpiaci vállalattal. 

A Telex ezzel kapcsolatban megkereste az MVM és az E.ON hazai kommunikációs munkatársait, akiktől azt a választ kapta, hogy folyamatban levő tranzakciós ügyet nem kommentálnának. Az E.ON annyit jelzett, hogy a romániai ügyletről biztosan nem a magyar cég fog kommunikálni, de a kérdéseiket eljuttatták a központba. Alexander Ihl, az E.ON kommunikációs vezetője azt mondta, az E.ON a stratégiájának megfelelően folyamatosan felülvizsgálja portfólióját a fenntarthatóság, a digitalizáció és a növekedés stratégiai programjának előmozdítása érdekében. Ezzel összefüggésben az E.ON stratégiai felülvizsgálatot hajt végre romániai kiskereskedelmi üzletágáról.Ez a stratégiai felülvizsgálat még nem zárult le, és az E.ON nem kötött megállapodást az adásvételről.

Az E.ON és az MVM közötti potenciális tranzakcióról a romániai magyar lap szerint csak a parlamenti- és elnökválasztások után terveztek beszámolni a nyilvánosságnak a szerződő felek. A lap forrásai szerint a létrejövő tranzakcióról azonban már tájékoztatták Marcel Ciolacu miniszterelnököt is. Az E.ON korábban a Romgazzal és az OMV Petrommal is tárgyalt a lehetséges adásvételről, de úgy tűnik, az MVM tette a legkedvezőbb ajánlatot.

Címkék: Románia, MVM, E.ON