Józsefvárosi ingatlanokat sajátít ki az állam az önkormányzat megkérdezése nélkül

Józsefvárosi ingatlanokat sajátít ki az állam az önkormányzat megkérdezése nélkül

Pikó András, Józsefváros polgármestere (Fotó: Pikó András / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy április 2-ai törvénytervezet szerint a magyar állam kisajátítana 10 józsefvárosi ingatlant, mindezt úgy, hogy a tervről a Józsefvárosi Önkormányzatot nem is tájékoztatták. Ez áll abban a közleményben, melyet a kerület juttatott el a lapunkhoz. A Diószegi Sámuel utcában álló ingatlanok helyén a tervek szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárképző épülete állna majd, a törvényjavaslat szövege szerint: „köznevelési valamint felsőoktatási feladatokkal összefüggő tevékenység ellátása céljára”.

Mint azt Pikó András polgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta: ezekben az ingatlanokban jellemzően nagyon szegény, rászoruló családok laknak, akik részére egy átfogó városrehabilitációs tervet készített az önkormányzat. – A kormány mostani lépésével 200 család lakhatása kerül veszélybe. Ha a törvényjavaslatot komolyan vesszük, többszáz család lakásbérleti szerződés válik semmissé 2024 októberében – olvasható a közleményben.

A polgármester ígéretet tett rá, hogy minden eszközzel fellépnek a lakók védelmében. – Minden bíróságra el fogunk menni, minden követ meg fogunk mozgatni, hogy megállítsuk ezt a pusztítást – jelentette ki Pikó András.