Kábítószeres bandák vitája vezetett a ma reggeli kettős gyilkossághoz

Kábítószeres bandák vitája vezetett a ma reggeli kettős gyilkossághoz

Két embert halálra késeltek Budapesten, a Deák téren (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két, 90 százalékban kábítószerrel való visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren – írja az Index a rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottakat idézve. – A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert, derült ki rendőrségi tájékoztatón.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit is elfogták később, egyébként ő volt az, aki épp a 18. születésnapját ünnepelte.

Az egyelőre vizsgálja a rendőrség, hogy a verekedés min tört ki. Amit tudni lehet, két független, budapesti társaságról van szó, akik nem ismerték egymást, más-más okokból tartózkodtak a helyszínen, ad hoc jellegű konfliktusról van szó.

A verekedésben tízen vettek részt, a résztvevők 90 százalékának van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is, főleg kábítószerrel való visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekben.

Mint kiderült, a letartóztatott gyanúsított két társát is felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A két férfi ugyanis tudta, hogy az elkövetőnél kés van, mert néhány órával korábban tőlük került hozzá, de minden különösebb cél nélkül. A rendőrség tájékoztatása szerint a hasonló társaságokban nem szokatlan, hogy késeket cserélgetnek egymás között.