Karácsony Gergelyé helyett Magyar Péter vállán pihenteti a kezét Gyurcsány Ferenc a CÖF-plakáton

Karácsony Gergelyé helyett Magyar Péter vállán pihenteti a kezét Gyurcsány Ferenc a CÖF-plakáton

Illusztráció: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tehát a Rogánék visszaszívták, hogy „kilóra megvett” a Soros? Üdv a klubban, Péter Magyar! – így reagált a Facebookon Fekete-Győr András arra, hogy lekerült arról az elhíresült plakátról, aminek az ötletét a Dead Kennedystől „leste el” a CÖF, és amely fehér ingekre graffitizett dollárjelekkel ábrázolta az ellenzék vezetőit. Fekete-Győr helyére Magyar Péter került.

A plakát újragondolása egyben arra is rávilágított, hogy miként gondolkodik a kormányoldal az ellenzéki ellenfeleiről. Míg korábban a dollárbaloldal központi figurája Karácsony Gergely volt, az új verzióban ő csak a csoportosulás bal szélén kapott helyet. Gyurcsány Ferenc, aki korábban a főpolgármester vállán pihentette a kezét, már Magyar Péter részesíti ebben a kegyben. A plakát negyedik szereplőjét, Márki-Zay Pétert változatlanul hagyták a kormányzati Photoshop-mesterek, akik a jelek szerint kevesebb időt szántak Magyar Péter kivágására, mint a többiekére. Ez abból is látszik, hogy nem bajlódtak túl sokat a frizurájának részletgazdag kijelölésével.