Zöld számon lehet mostantól leleplezni az Elf Bar terjesztőit

Zöld számon lehet mostantól leleplezni az Elf Bar terjesztőit

Elf Bar

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zöld számot indít az Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) az Elf Bar-bejelentésekre – írja a Telex a hatóság közleményére hivatkozva.

Az 1828-as ingyenesen hívható tájékoztató és bejelentő zöld számot tárcsázva akár névtelenül is közölhet információt bárki, aki valahol illegális termékértékesítésről szerez tudomást. Az Elf-Bar új típusú eldobható elektromos cigaretta, amelyet azonban Magyarországon nem vizsgáltak be, és ezért nem tudni, pontosan mit is tartalmaz.

– Az Elf Bar látszólag veszélytelen. Nincs kellemetlen illata, trendi, gyerekjátékra emlékeztető színes kiszerelése van, és a dobozán feltüntetett gyümölcsök azt a benyomást keltik, mintha valami egészséges dolog lenne. A gyártók leplezetlenül az egészen kicsi 10-14 éves tinédzsereket célozzák meg ezzel – mondta Bíró Marcell, az SZTFH elnöke péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Az elmúlt hetekben számos intézkedést hoztak az illegális termék és annak forgalmazóival szemben. Egy darab Elf Bar birtoklása is illegális, a NAV eddig az SZTFH-val közös akciókban 30 ezer darab illegális eszközt foglalt le, az SZTFH pedig már 165 millió forint bírságot szabott ki.