Karácsony Gergely nem vitázik az ATV-ben

Karácsony Gergely nem vitázik az ATV-ben

Karácsony Gergely a péntek esti vitán (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem vesz részt az ATV által tervezett főpolgármester-jelölti vitán Karácsony Gergely – a Média1 birtokába került levél szerint erről tájékoztatta a főpolgármester irodája a csatornát. A levél szerint Karácsony Gergely fontosnak és hiánypótlónak tartja, hogy az ATV választási viták megrendezésével segíti nézői eligazodását, értékválasztását, csakhogy korábban élő adásban mondott igent Partizán YouTube csatorna hasonló meghívására és nem tartaná szerencsésnek, ha több főpolgármester-jelölti vita is lenne. Az ügy érdekessége, hogy a levelet az a Simon András jegyzi kommunikációs igazgatóként, aki korábban éppen az ATV-nél volt műsorvezető és 2021 szeptemberében ő vezette a előválasztási miniszterelnök-jelölti vitát.

A portál elérte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, aki megerősítette az információkat. Azt mondta, hogy az EP-listavezetői vitát mindenképp megtartják, és egyelőre nem tettek le arról sem, hogy főpolgármester-jelölti vitát is sugározzanak.

Vitézy Dávid mindezek után arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy ne meneküljön a viták elől, gondolja ezt át újra és fogadja el akár a most visszautasított ATV, vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését. Legyen lehetősége a csak tv-csatornákról tájékozódó budapestieknek is látni olyan főpolgármester-jelölti vitát, ahol ütköztetik, mit gondolnak az elmúlt évek főpolgármesteri teljesítményéről és Budapest jövőjéről.

A vitáról nem csak a főpolgármesteri posztot érintően alakult ki vita, hanem az EP-listavezetőknél is. Az már korábban kiderült, hogy az M1 rendez majd ilyet, az időpont és a körülmények azonban egyelőre nem ismertek. Magyar Péter ráadásul előre megszabott feltételeket, ahogyan azt is jelezte, hogy a partizános vitán nem vesz részt, mert azon nem lesz ott Deutsch Tamás.