Karácsonynak nem tetszik, hogy egy rendezvény miatt széttúrták a Tabánnál lévő parkot

Karácsonynak nem tetszik, hogy egy rendezvény miatt széttúrták a Tabánnál lévő parkot

Tabán (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem akarok ünneprontó lenni. Nem is vagyok az. Persze a propagandasajtó majd ezzel vádol. De amikor Magyarország születésnapjára készülünk, büszkén ünnepelve hazánk múltját, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy a dicső múlt milyen kötelezettséget ró ránk a jövőre nézve – erről posztolt Karácsony Gergely közösségi oldalán pénteken reggel.

A főpolgármestert az háborította fel, hogy egy csütörtök reggeli kép tanulsága szerint széttúrták a Tabánnál lévő közparkot az augusztus 20-ai retro fesztivál miatt. – A főváros megadta rá az engedélyt – a jogszabályok szerint nem is tehetett volna mást – de az engedély a legkevésbé sem vonatkozik a park tönkretételére. Hosszú évtizedek óta vannak itt koncertek. A Tabán legidősebb fája viszont már legalább kétszáz éve áll itt. A parkot pedig pár éve újítottuk meg fél milliárd forintért. Nem ezt érdemli. A koncert szervezőit ez láthatóan totál nem érdekli. A fesztivál közönségét azonban arra kérem, hogy vigyázzanak a Tabánra – fejtette ki.

Arra is kitért, a megújult Lánchíd „idén szerencsére megússza, hogy telepakolják pirotechnikai eszközökkel. Azok máshol lesznek... Vannak, akik szeretik a tűzijátékot, vannak, akiket felháborít, hogy ilyen szűkös időkben erre költünk. Arról azonban keveset beszélünk, hogy a tűzijáték rendkívül környezetszennyező”. – Óriási stresszt okoz a városban élő állatok – a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak – számára, és ipari mennyiségű port valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe. Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről – vélte.