Karsai Dániel az egészségügyben tapasztalható „embertelen állapotokat” kritizálta

Karsai Dániel az egészségügyben tapasztalható „embertelen állapotokat” kritizálta

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált az egészségügyben elmaradt műtétek problémájára Karsai Dániel alkotmányjogász, aki az ALS nevű halálos betegségben szenved és az aktív eutanázia lehetőségéért küzd. 

– Kedden Takács Péter egészségügyért felelőtlen államtitkár azt üzente az embertelen állapotok miatt elmaradt műtétek kárvallottjainak, hogy elnézést kér az őket ért „kellemetlenségért”. Hát, nem nagy vágyom mondjuk annak a daganatos beteg kellemetlenségére, akinek az elmaradt műtétje miatt megnőtt az áttét és ezáltal az idő előtti halál esélye. De gondolom a jelenleg a miniszterelnöki posztot betöltő személy majd imádkozik azért, hogy jól viselje a szenvedést – írta Karsai közösségi oldalán. Azzal folytatta, az a gond ezzel a kormánnyal, hogy túl sokat beszél Istenről, de istenes dolgot az Istennek se tesz, a pokolba is”.

Karsai arra is emlékeztetett: nemcsak halálos beteg, de alkotmányjogász is, és ebben a minőségében felhívja mindenki figyelmét arra, hogy Strasbourgban számos elmarasztaló ítélet született az elvárható minimumot sem elérő egészségügyi ellátás miatt, ám Magyarország ellen még nem volt ilyen ügy. – Itt lenne az ideje. Ha mi nem küzdünk meg a jogainkért, más nem fog – tette hozzá.

Karsai saját ügyében egyébként a napokban nyújtotta be fellebbezési kérelmét Strasbourghoz, erről itt írtunk.