Kegyelmi botrány: nem tudni, hogy hol van Novák Katalin

Kegyelmi botrány: nem tudni, hogy hol van Novák Katalin

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymásnak ellentmondóan válaszolt a Magyar Hang kérdésére Novák Katalin titkársága és a Sándor-palota arra vonatkozóan, hogy hol lakik most a kegyelmi botrány után lemondani kényszerült köztársasági elnök. Kérdéseinkkel egyszerre kerestük meg az Országgyűlés Hivatalát (OH) és az államfői hivatalt, illetve a volt elnök titkárságát. Az OH lapunknak elsőként megküldött válaszában azt írta, hogy nem rendelkeznek információval arról, hogy Novák Katalin kiköltözött volna lemondását követően a mindenkori magyar köztársasági elnök számára fenntartott, Béla király úti rezidenciából.

Másodjára, július 29-én Sulyok Tamás államfő hivatalának (Sándor-palota) kommunikációs igazgatósága válaszolt, ők szó szerint azt írták: „megkeresésére vonatkozóan tájékoztatjuk, hogy Dr. Sulyok Tamás nem költözött még be a köztársasági elnöknek járó rezidenciába, azt jelenleg még Novák Katalin használja”. Ennek alapján írtuk meg az augusztus 2-án megjelenő nyomtatott Magyar Hang hetilapba, hogy még mindig a Béla király útján lakik a K. Endrének, a bicskei pedofil igazgató, V. János bűnsegédjének, Balog Zoltán református püspök tanácsára kegyelmet adó Novák Katalin. Azért is feltételeztük mindezt, mert a rezidencia környékén nagy mozgást láttunk: sötétített ablakú kisbuszok jöttek és mentek, ezeket pedig a biztonsági protokollnak megfelelően vizsgálta át a belépés előtt a személyzet. Ez pedig azért érdekes, mert az erről szóló törvényben az szerepel, hogy „a köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára jogosult, amelyet köteles igénybe venni”.

Harmadjára augusztus másodikán érkezett meg Novák Katalin titkárságának válasza, ők előre jelezték, hogy később fognak reagálni lapunknak. Innen viszont homlokegyenest más választ kaptunk, mint a Sándor-palotából: „igen, Novák Katalin kiköltözött családjával a Béla király úti ingatlanból saját tulajdonú otthonukba”. Így most nem tudjuk, hogy ott él-e még a 278 millió forintból felújított, sminkszobás és mozitermes rezidenciában a februárban lemondott ex-elnök és családja.

Az viszont biztos hogy Novák Katalin havi ötmilliós javadalmazásban részesül, és háromfős titkárság látja el szakmai, politikai, diplomáciai, protokolláris és média feladatait, segíti közéleti szerepvállalásukat, előkészíti kulturális rendezvényeken való részvételüket, valamint elvégzi a közcélú adományaikkal kapcsolatos feladatokat. Ezen titkárságtól tudjuk, hogy „Elnök Asszony több nem nyilvános találkozón vett részt az elmúlt időszakban”. Noha lemondása óta tartózkodik a közéleti események nyilvános kommentálásától, azt azért megírták kérdésünkre, hogy Novák Katalin mit gondol a korábban általa kitüntetett, egy rábízott gyermeket felrúgó jászberényi karateedző esetéről: „Elnök Asszony határozottan elítéli a jászberényi karateedző erőszakos tettét, valamint azt, ahogy a videón is látható módon a kisfiút a bántalmazás után érzéketlenül magára hagyta. Egyetért azokkal, akik felháborodásunknak adtak hangot”.