Kedden jön Orbánhoz Manfred Weber

Kedden jön Orbánhoz Manfred Weber

Manfred Weber és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden fogadja Orbán Viktor Manfred Webert, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjét, és EP-választási csúcsjelöltjét Budapesten - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn MTI-vel. A találkozó nem lesz sajtónyilvános, arról utólag, a tárgyaló felek megállapodása alapján adnak tájékoztatást.

Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, hogy megbeszélést kezdeményez Orbán Viktor a magyar miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban. Az EPP frakcióvezetője korábban három feltételt szabott Orbánnak a bennmaradásért: Orbánnak le kell állítania a Brüsszel elleni plakátkampányát, bocsánatot kell kérnie a Néppárt tagpárjaitól, és biztosítania kell a CEU Budapesten maradását.

Eddig már 13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását a Néppártból, utolsóként az Erős Bulgáriáért nevű jobbközép párt csatlakozott. A Fidesz kizárásáról az EPP-tagpártok az Európai Néppárt március 20-ai politikai közgyűlésén szavazhatnak. A kizáráshoz abszolút többségre van szükség.