Kemény hajnali fagyokkal indul a szombat

Kemény hajnali fagyokkal indul a szombat

Faágakra fagyott jég Fonyódon, a Balaton-parton 2021. február 12-én. MTI/Varga György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Extrém hideg miatt a fél országra figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére – ahol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet – másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, azaz ott mínusz 15 fok alatti értékekre is készülni kell.

Erősen fagyos idővel indul a szombat, de napközben általában derült vagy gyengén felhős idő lesz. Délután az északi megyékben megvastagszik a felhőzet. Az északkeleti vidékeken délutántól néhol kialakulhat hózápor.

Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és -7 fok között várható.

Szombaton nem lesz front térségünkben, de a nagyon hideg idő sokak szervezetét megviselheti, hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, kopásos eredetű ízületi bántalmak, görcsös panaszok, keringési problémák léphetnek fel. Elsősorban nyugaton, északnyugaton és északkeleten az élénk, erős szél tovább fokozhatja a panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, valamint jelentősen csökkentheti a hőérzetet – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás