Kendernay János nem vett részt az előválasztáson, de beáll Kovács Gergely mögé

Kendernay János nem vett részt az előválasztáson, de beáll Kovács Gergely mögé

Kendernay János (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentem, hogy a mai nappal a MKKP BP XII. kerület (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) polgármester-jelöltjének javára visszalépek – közölte Kendernay János, az LMP hegyvidéki polgármester-jelöltje hétfőn a Facebook-oldalán. Mint írta, munkájával és az általa képviselt LMP szervezetével Kovács Gergely polgármester-jelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogják. Mindent megtesznek közös sikerük érdekében.

Hozzátette, „az eredményes és sikeres hegyvidéki előválasztással egy fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy Budapest XII. kerületében 2024-ben sikerüljön nemcsak leváltani a Hegyvidéki Fidesz helyi, zöld környezetünk mértéktelen pusztítását szolgáló önkormányzását, hanem hogy egy egészségesebb, szolidárisabb, valamint természeti kincseink, kulturális és történelmi örökségünket ápoló és védő, állatbarát és a jóllétünket szolgáló kerületté válhasson a Hegyvidék. Mind személyemben, mind Magyarország Zöld Pártjaként ebben szövetségesek, társak leszünk” – fogalmazott.

Kendernay egyébként nem vett részt az előválasztáson, mert nem kívánta a nevét adni egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz. „Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni” – írta.