A Waberer's-ben növelte tulajdonrészét Tiborcz István cége

A Waberer's-ben növelte tulajdonrészét Tiborcz István cége

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t – tudta meg a 444. Utóbbihoz korábban több pláza is tartozott. 

A portál a korábbi adatok alapján azt írta, azzal, hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a cégről, egyben üzlettársakká is váltak, ugyanis innentől közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amelyhez egy áramkereskedő cég mellett olyan bevásárlóközpontok tartoztak, mint a Duna Pláza, a Corvin Pláza, a Győr Pláza és a Miskolc Pláza.

A Geraldton Invest Zrt. 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’sben is, így a miniszterelnök veje cégének a korábbi vásárlásával együtt hivatalosan 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

A portál megkérdezte a BDPST Grouptól, hogy milyen forrásból fedezték a decemberi vásárlásokat, de üzleti titokra hivatkozva csak annyit közöltek, hogy „az akvizícióinak finanszírozását saját forrásból, illetve banki finanszírozásból” biztosították.

Helyesbítés:

A cikk megjelenése után az Indotek Group megküldte állásfoglalását lapunknak, amelyet kérésükre változtatás nélkül közlünk:  

„A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”