Két hónap után szerdán nyit az állatkert, korlátozásokkal

Két hónap után szerdán nyit az állatkert, korlátozásokkal

Pampanyúl, avagy nagy mara (Fotó: Alapítvány a Budapesti Állatkertért/László Melinda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától – 66 napos szüntetet követően – újra látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert, de egyelőre még korlátozások mellett – olvasható a távirati iroda hírében. 

Ezek szerint naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesítenek, kizárólag online elővételben, így elkerülhető a jegypénztárak előtti sorban állás. A beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. Nem nyit meg az állatkert Holnemvolt Vár nevű zónájának teljes területe sem, mert az itt lévő bemutatóhelyek, köztük például az állatsimogató, olyan jellegűek, ahol indokolt a fokozott elővigyázatosság.

Egyelőre elmaradnak a látványetetések, állattréningek és más, időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok is, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze.

Az állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd, ám a főbejáratnál a csomagmegőrzés higiéniai okokból, átmenetileg szünetel.

Állatkerti biodóm: milliárdokkal tartozik a kormány | Magyar Hang

A korlátozások mellett is bőven van látnivaló, hiszen a hazai állatkertek közül itt látható a legtöbb fajta állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya-kölykök, a feketehattyú-fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, de a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthatta eddig a közönség.

Az állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése, továbbá a gyakori és alapos kézmosás, a mosdóknál, a kézmosó-helyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról ezért folyamatosan gondoskodnak.

A szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kéri az állatkert, hogy az állatokat a látogatók semmivel se etessék, még zoo csemegével sem, amelyet ezért nem is árusítanak. Az intézmény legfrissebb intézkedéseiről a www.zoobudapest.com/ujranyitas honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.