Ketten is visszaléptek Hajdúszoboszlón a momentumos jelölt javára

Ketten is visszaléptek Hajdúszoboszlón a momentumos jelölt javára

A hajdúszoboszlói városháza épülete (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ketten is visszaléptek a momentumos polgármesterjelölt, Kerekes László javára pénteken Hajdúszoboszlón – számolt be róla a politikus. Korábban versenyben volt a DK-MSZP-Párbeszéd támogatta Dede Tamás, továbbá a Hajrá Hajdúszoboszló Egyesület színeiben Kanizsay György Béla. Kerekes szerint a visszalépők belátták, hogy „csak a legesélyesebb ellenzéki jelölt és hiteles civilekből álló csapata győzheti le a Fideszt Hajdúszoboszlón”.

Kerekessel szemben vasárnap a fideszes Czeglédi Gyulára és a Mi Hazánk jelöltjeként induló Kecskés Istvánra lehet majd szavazni. A DK-MSZP-Párbeszéd és a Hajrá Hajdúszoboszoló Egyesület egyéni képviselőjelöltjei is versenyben vannak továbbra is.

Hajdúszoboszlón a 2019-es önkormányzati választáson az akkor függetlenként induló Czeglédinek mindössze egy kihívója volt, az országosan ismert Holoda Attila. A megválasztott polgármester mégis nagy többséggel, 61,06 százalékkal tudott nyerni. Czeglédi tavaly azzal került be a hírekbe, hogy arra kérte a szállásadókat, ne fogadjanak külföldi vendégmunkásokat. Később viszont törölte az erről szóló bejegyzését. A hajdúszoboszlói önkormányzat egyben határozatban szólította fel a kormányt, nyugtassa meg a vendégmunkások miatt aggódó lakosságot. A Telex akkor arról írt: Hajdúszoboszló mutatja meg kicsiben, milyen őrület vár az egész országra.