Kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

Kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az erősen erodálódott tetőszerkezet felújításának idejére – május 8. és december eleje között – a MÁV lezárja az utascsarnokot – olvasható a vasúttársaság honlapján megjelent közleményben. A munkák ideje alatt a MÁV-START ideiglenes menetrendet vezet be, több vonatot más budapesti állomásra irányít.

Közlekedési változások május 8. és május 10. között

Május 8-án a Nyíregyházáról 16:36-kor induló Rózsa, a 17:36-kor induló Várda és a 18:36-kor induló Tulipán InterCity, a  Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág és a 20:45-kor induló Kárász IC vonat a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik. Május 9-én és 10-én a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Szeged között közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek.

Közlekedési rend május 11. és június 19. között

Május 11-én 4 órától június 19-én 22:15-ig a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zuglóról indulnak és oda érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. Az utasok a vonatokhoz az InterCity és elővárosi vonatokkal utazhatnak. 

A gyalogos forgalom is változik

A felújítás idejére a Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát lezárják az utasforgalom elől, így a vágányokat a Teréz körúti főbejárat helyett az Eiffel tér, valamint a bevásárlóközpont felőli oldalsó bejáratokon keresztül lehet megközelíteni. Az gyalogosok tájékoztatását a főbejáratnál kihelyezett nagyméretű molinókkal, valamint a pályaudvar területére elhelyezett 20 darab utastájékoztató táblákkal segítjük. A vasúttársaság kérésére a BKK is segíti az utasok tájékoztatását, valamennyi, a Nyugati pályaudvart érintő járaton hangos közleményben hívják fel a figyelmet a megváltozott közlekedési rendről.

További részletek a MÁV honlapján.