Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, villámcsapás: károkat okozott a szerdai vihar

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, villámcsapás: károkat okozott a szerdai vihar

Viharfelhők. Képünk csak illusztráció (Fotó: Anandu Vinod / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Pest vármegyében – számolt be róla a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján szerdán este. Tájékoztatásuk szerint már több mint ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére.

Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre. Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el. A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

Az Időkép beszámolója szerint Nagykőrösön egyenesen villámárvíz alakult ki a heves esőzés miatt, miután rövid idő alatt 43 milliméter csapadék hullott le.

Frissítés: A katasztrófavédelem később arról is írt, hogy Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt. Több helyen kidőlt fákat távolítanak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől. A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa. A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották a tűzoltókat, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat.

Címkék: Pest megye, vihar