Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelében (Frissítve: Egy ember meghalt)

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelében (Frissítve: Egy ember meghalt)

Hőlégballon (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, miután szombat délután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál és Kajászó között – erősítette meg az MTI értesülését a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az életben maradt ballonosok súlyosan sérültek.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki.
Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg – mondta a szóvivő.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez. A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították.
A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök – mondta a szóvivő.

Kigyulladt egy hőlégballon Vál és Kajászó között (Olvasónk felvétele)

Frissítés:

A tragédia körülményeiről bővebb információkat szerzett a feol.hu. Mint írják, Kajászó felett 18 óra körül felrobbant egy hőlégballonban egy gázpalack. Négyen ültek a kosárban, egy pilóta és három utas, tudatta a feol.hu megkeresésére Császár Roland kajászói polgármester. A robbanást hallották a környékbeli falvakban, ahonnan azonnal a segítségükre siettek, mert látták-hallották a történteket.

Császár Roland is a helyszínre tartott családjával együtt, az elsősegélycsomaggal, elmondása szerint gyorsan jöttek a mentők, tűzoltók és a rendőrök, hogy ellássák az utasokat. Mindegyikük égési sérülést szenvedett, kórházba szállították őket. A negyedik személy életét sajnos már nem tudták megmenteni. A gyúrói polgármester, Horváth Gyula és még néhány személy találta meg az egyik utas feleségét, aki a kosárral elsodródott.