Kikérem magamnak! – Nem joystickkal működő pénzcsapokról beszélt Mészáros Lőrinc

Kikérem magamnak! – Nem joystickkal működő pénzcsapokról beszélt Mészáros Lőrinc

Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ nem úgy működik, hogy van egy joystick, és azzal állítgatják a pénzcsapot, hogy ki mennyit kap. Ezt kikérem magamnak, de kikérem minden magyar vállalkozó nevében! – az Index hirdetése szerint többek között erről beszél majd a portálnak adott, hétfőn megjelenő interjújában Mészáros Lőrinc. Az Index egyébként korlátozta, hogy a közösségi oldalon ki szólhat hozzá a bejegyzéshez.

Frissítés: azóta megjelent az interjú, szemlénket itt olvashatja róla.

Magyarország legvagyonosabb embere, Orbán Viktor gyerekkori barátja az utóbbi időben keveset szerepel a nyilvánosságba, különösen azóta, hogy lencsevégre kapták egy gigantikus luxusjachton és hogy ezzel párhuzamosan Pesty László dokumentumfilmes káros jelenségként kezdett el hivatkozni az úgynevezett „Lölő-jelenségre”. Mészáros eleve ritkán ad interjút, legutóbb az állami tulajdonba került Nemzeti Sportnak szólalt meg, a téma kizárólag a labdarúgás volt. Ebben Felcsút egykori polgármestere arról beszélt többek között, hogy az általa és Orbán Viktor által alapított Puskás Akadémiára szerinte a névadó, „Öcsi bácsi is büszke lenne”. Az interjút az állami sportnapilap főszerkesztője jegyezte, aki korábban a Puskás Akadémia sajtósa volt.

Nyilatkozott már a milliárdos az Indexnek is, még 2021-ben. Ebben az interjúban arról beszélt, hogy sokaknak nem tetszik az ő „elkötelezett jobboldali kiállása” és érthetőnek nevezte, hogy „az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt”.   A politikai hátszéllel megnyert közbeszerzések kérdése már ebben a beszélgetésben is felbukkan, Mészáros azt mondja róla, hogyballiberális tévhit, hogy a munkákat odaadják a vállalkozóknak”.