Kilép a lengyel kormánykoalícióból a miniszterelnök-helyettes pártja

Kilép a lengyel kormánykoalícióból a miniszterelnök-helyettes pártja

Jaroslaw Gowin, a kisebbik lengyel kormánypárt, az Egyezmény (PG) elnöke varsói sajtóértekezletén 2020. május 7-én (Fotó: MTI/EPA/PAP/Wojciech Olkusnik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilép egy kisebb párt a lengyel kormánykoalícióból. A Jaroslaw Gowin távozó kormányfőhelyettes vezette Egyetértés kilépéséről a szervezet választmánya szerdán döntött.

 

Az Egyetértés szóvivője a választmányi ülés után közölte: a párt képviselői elhagyják a kormánytábor frakcióját az alsóházban, és saját parlamenti csoportot alapítanak.

Az Egyetértésnek 12 képviselője van a 460 fős szejmben. Ha mindannyian távoznak, a Jog és Igazságosság (PiS) által irányított kormánykoalíciónak 220 mandátuma lesz, vagyis formálisan elveszíti többségét.

Piotr Müller kormányszóvivő egy szerdai rádióinterjúban elmondta: az Egyetértés soraiban, valamint más, kormánytáboron kívüli képviselők között akadnak most is olyanok, akik támogatása biztosítja a többséget.

(MTI)