Kincses Gyula most hozná vissza a maszkviselést

Kincses Gyula most hozná vissza a maszkviselést

Kincses Gyula (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az augusztus 20-i tömegrendezvényeknek kiemelt kockázata van járványügyi szempontból, és reméljük, hogy ez arra fogja sarkallni a kormányt, hogy meghozza azokat a járványügyi szigorító lépéseket, amelyeket a minap javasoltunk – mondta el az RTL Híradó pénteki adásában Kincses Gyula.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke egyben azt szorgalmazta, hogy „a mostaninál szélesebb körben, helyeken kelljen hordani a maszkot”. Úgy látja, vissza kellene állítani maszkhordást a tömegközlekedésen, a boltokban és olyan terekben, ahol vegyesen lehetnek jelen oltottak és oltatlanok. Szerinte ismét védettségi igazolványhoz kellene kötni több szolgáltatást is.

A korai járványkezelési lépések között szorgalmazta a nagyon szigorú kontaktkutatást is, mert „most lehet még az elején megfogni” a járványt és ha ezeket az eseteket sikerül izolálni, akkor „reménykedni lehet abban, hogy idehaza nem lesz olyan súlyos a járvány, mint néhány környező országban”.