Kocsis-Cake Olivio: Völner után ismét Varga Judit kezébe kerültek a megfigyelések

Kocsis-Cake Olivio: Völner után ismét Varga Judit kezébe kerültek a megfigyelések

Varga Judit igazságügyminiszter (Fotó: Varga Judit / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pegasus általi megfigyelésekre és titkos információgyűjtésekre állítólag engedélyeket adó Völner Pál bukása után egyből felmerült a kérdés, hogy lemondása után kihez került a terület, ki engedélyezheti, hogy kiket és mikor figyelhessenek meg a titkosszolgálatok. Mivel a sajtómegkeresésekre nem reagált az igazságügyi tárca, ezért írásbeli beadvány formájában én kértem választ a kérdésre – erről írt közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. 

Mint kifejtette, a válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy a „titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.” Vagyis az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza.

– Érdemes figyelni arra a szempontra is, hogy ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való „kiszervezését” nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték. Még szerencse, hogy Magyarország előre megy, nem hátra… – zárta bejegyzését Kocsis-Cake Olivio.

Völner Pál még tavaly decemberben került korrupciós gyanúba. Akkor ugyanis a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként az Igazságügyi Minisztérium államtitkár mentelmi jogának kiadását kérte az Országgyűléstől. Fontos, hogy a politikus 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt, ebben a minőségében merült fel vele szemben a korrupciós gyanú.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture