Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény szigorításáról: A pedofilok elfelejthetik az elévülési időt

Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény szigorításáról: A pedofilok elfelejthetik az elévülési időt

Orbán Viktor és Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén 2022. szeptember 21-én (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még áprilisban benyújtja a kormány a gyermekvédelmi törvény szigorítását – erről beszélt Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Bayer show-ban a kormánypárti Hír TV-n megjelent előzetes szerint. A javaslatnak egyebek mellett része lesz, hogy „a pedofil bűnelkövetők nyugodtan elfelejthetik az elévülési időt”, ahogy azt is, hogy erkölcsi bizonyítványt kapjanak életük végéig. – Ha egy pedofil életre szóló sérelmet és sebet ejt egy gyermeken, akkor az állam azt tudja ígérni neki, hogy mi is életre szóló sebet ejtünk rajta”. 

Arról is beszélt, „ne általánosítsunk, de a jelzőrendszerben résztvevők, gyermek háziorvosok, védőnők, pedagógusok nem jelzik az általuk észlelt bántalmazásokat. Hogy miért – nem akarnak belekeveredni, plusz munka – nem tudni, de van jónéhány ilyen eset. És ezentúl ez büntetőjogilag szankcionálva lesz”. Szeretnék elérni azt is, hogy a szülőknek lehetősége legyen korlátozni a gyermekeik számára elérhető internetes felületeket a szolgáltatóknál.

A gyermekvédelem ügye azután került előtérbe a kormánypártoknál, hogy kirobbant a kegyelmi botrány, vagyis kiderült, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofil bűnsegédjének, K. Endrének. Az ügybe Novák mellett belebukott a kegyelmet ellenjegyző volt igazságügyi miniszter, Varga Judit és a K. Endre ártatlansága mellett lobbizó Balog Zoltán, aki kénytelen volt lemondani a református egyház élén betöltött vezetői posztjáról.

Címkék: Kocsis Máté