Koncz Zsófiának kampányol egy videóban a fél kormány és Vastag Csaba is

Koncz Zsófiának kampányol egy videóban a fél kormány és Vastag Csaba is

(Forrás: Koncz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy négy és fél perces zenés videót töltött fel Facebook-oldalára az október 11-én esedékes borsodi időközi parlamenti választásokon induló Koncz Zsófia, amelynek a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje mellett Vastag Csaba énekes a másik főszereplője. Mint Koncz Zsófia írja: „Köszönöm szépen Vastag Csabának, hogy első kérésre igent mondott, és mindvégig segítette az emlékvideó létrejöttét.”

– Mindig is szenvedélyesen rajongtam ezért a vidékért, és bárkivel is találkozom a Világon – büszkén mesélek az itt látható megannyi csodáról, történelmünkről. Hiszek abban, hogy munkánkkal jobbá tehetjük a Világot. Őrizd az álmod míg élsz! – tette hozzá a kormánypárti jelölt.

A videót – amit a közösségi oldal nem enged beágyazni – egyébként nem aprózták el, szinte a fél kormány – így mások mellett Gulyás Gergely, Novák Katalin, Palkovics László, Nagy István, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Varga Judit is – feltűnik benne, hogy Koncz Zsófia mellett kampányoljon.

Az október 11-i időközi megmérettetést Borsod megye 6-os számú választókerületében azért írták ki, mert a térséget addig a parlamentben képviselő fideszes Koncz Ferenc tragikus motorbalesetben elhunyt. A kormánypártok az elhunyt képviselő lányát, az addig Magyarország washingtoni nagykövetségén politikai tanácsadóként dolgozó Koncz Zsófiát indították. Nagy a tét, ezen múlhat, hogy megmarad-e a Fidesz-KDNP kétharmada a parlamentben vagy sem.

Az ellenzék közös jelöltje a jobbikos Bíró László, akinek viszont nem engedték, hogy a Jobbik színeiben elinduljon. A kormánypártok az elmúlt hetekben folyamatosan egykori szélsőséges kijelentéseivel támadták, amelyeket baloldalról is többen sérelmeztek. Bíró az RTL Klubnak elmondta, korábban apátiában volt, ezért nem érzékelte egyes antiszemita kijelentései súlyát.