Koronavírus: 200 diákot küldhettek haza egy kazincbarcikai iskolából

Koronavírus: 200 diákot küldhettek haza egy kazincbarcikai iskolából

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a koronavírustesztje a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Szakgimnáziuma egyik tanárának hétfő délelőtt, ezt követően pedig körülbelül 200 diákot is hazaküldtek – értesült a Narancs.hu.

A tesztelést követően a pedagógus által tanított 11. évfolyamos osztályból azonnal hazaküldték az oltatlan diákokat, a 35 fős osztály 26 tanulóját. Ezt követően azokból az osztályokból is mind hazaküldték az oltatlan diákokat, amelyekben a tanár tanított. A Narancs információi szerint összesen kilenc osztályt érint az iskolalátogatástól való eltiltás, az oltatlan diákok aránya ezekben az osztályokban is hasonló, mint a 11.-es osztályban, összesen körülbelül 200 hazaküldött diák lehet.

Megkérdezték az iskola vezetőjét, aki bár nem cáfolta értesülést, és elismerte, hogy intézkednek a fertőzés miatt, a konkrét választól elzárkózott.

A Narancs úgy tudja, hogy a tanárok számára nem rendeltek el házi karantént, a rendőrség pedig még hétfő délután megkezdte a hazaküldött diákok karanténbeli tartózkodásának ellenőrzését.