Koronavírus: két ember elhunyt, egy új fertőzöttet találtak

Koronavírus: két ember elhunyt, egy új fertőzöttet találtak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg – közölték szerda reggel a hivatalos honlapon.

Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. 

A honlapon szereplő adatok alapján az elvégzett mintavételek száma 242 139, ami 5311-gyel haladja meg az előző napi számot. Az aktív fertőzöttek száma 32-vel mérséklődött. A kórházban ápoltak száma 45-tel csökkent, lélegeztetőgépen 1-gyel kevesebben vannak, mint előző nap.

Mint emlékeztettek rá, a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány mai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket – írták.

Hozzátették: a koronavírus-járvány eddigi magyarországi lefolyásáról részletes összefoglaló elemzést adnak az operatív törzs 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján.

Címkék: koronavírus