Közel háromszáz embert jelentett fel a rendőrség a Mi Hazánk demonstrációján

Közel háromszáz embert jelentett fel a rendőrség a Mi Hazánk demonstrációján

Mi Hazánk-tüntetés a Kossuth téren, Budapesten, 2021. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség honlapján megjelent közleményben emlékeztettek: a hatályos jogszabályok alapján a veszélyhelyzet idején rendezvényt, illetve gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos. Ezért közel 300 fővel szemben intézkedtek, és az alábbiak miatt tettek feljelentést:

• 24 emberrel szemben a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt
• 273 résztvevővel szemben a gyűlés helyszínén tartózkodás miatt
• 17 résztvevővel mindkét szabálysértés miatt
• 2 résztvevővel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt

Jogellenes gyűlés szervezése, illetve tartása miatt 4 fővel szemben indult közigazgatási eljárás – írtál a Police.hu beszámolójában.

Ahogy arról hétfőn lapunk is beszámolt, a Mi Hazánk Mozgalom március 15-re a budapesti Vigadó térre szervezett tüntetést, hogy tiltakozzanak a korlátozások és a lezárások ellen. A Mi Hazánk VI. kerületi elnöke, Tanberger Tibor szerint az igazoltatásakor a rendőrök gumibottal gyomorszájon ütötték. A rendőrség reakciójában ugyanakkor azt írta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.”