Kunhalmi Ágnes a választási eredményükről: Végig kell gondolnom a saját szerepemet

Kunhalmi Ágnes a választási eredményükről: Végig kell gondolnom a saját szerepemet

Kunhalmi Ágnes (Fotó: Kunhalmi Ágnes / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ügy egészét tekintve van okunk csalódásra. A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok – erről írt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke közösségi oldalán a vasárnapi választásokat értékelve. A DK, MSZP és Párbeszéd előzetes várakozásaik ellenére jóval gyengébben szerepelt az EP-választáson, alig több mint 8 százalékot értek el. Azt ugyanakkor a politikus leszögezte, közel 250 tagjuk nyert polgármesteri, önkormányzati képviselői felhatalmazást és az ország egészében valamilyen mandátumot nyerő ellenzéki együttműködésben indulók több mint harmada szintén az ő tagjaik közül került ki.

– Az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul. Ezzel párhuzamosan nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet, hogy a jövőben hogyan és mivel tudom leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét. Fontos, hogy őszintén nézzünk szembe a problémákkal, okokkal, értsük meg részletesen a pontos eseményeket és a szavazótáborok mozgását – vélte Kunhalmi. Szerinte mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak ők maradtak nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolniuk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon. – Meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és azt is hiszem, hogy végre mélyebb változásra, új útitervre van szükségünk – zárta posztját.

Címkék: Kunhalmi Ágnes