Lánchíd-felújítás: Váratlanul leállította a gyűjtést Pálinkás József

Lánchíd-felújítás: Váratlanul leállította a gyűjtést Pálinkás József

A Lánchíd (Fotó: Pixabay/Nagy Gyöngyi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállította a Lánchíd felújítására indított gyűjtést Pálinkás József – tudta meg az ATV Híradó. A híradó megkeresésére a volt oktatási miniszter közölte, pillanatnyilag áll a gyűjtés, mert nem látja, hogy a kormány és a főváros jut-e valamire. Az akadémikus azt mondta: az e célra létrehozott alapítvány bejegyzését is csak akkor tudja elindítani, ha látja, hogy mik a tervek.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke június 17-én közösségi oldalán indított kezdeményezést, amelyben azt kérte a civilektől, hogy anyagi lehetőségüknek megfelelően tegyenek felajánlást a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására.

Mint írta, 2021. szeptember 21-én fogjuk ünnepelni Széchenyi István születésének 230. évfordulóját. Szerinte az évfordulót méltón lehetne ünnepelni azzal, ha mindenki adakozna a híd felújítására. „Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik!” „Egy napi jövedelem (sőt fél napi is) elegendő! Ha egy 365-öd Széchenyik vagyunk, az már megtiszteltetés!” – tette hozzá.