Lesöpörte az ügyészség a Lázár János ellen tett feljelentést

Lesöpörte az ügyészség a Lázár János ellen tett feljelentést

Márki-Zay Péter és Lázár János (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába tettek feljelentést Lázár János ellen, az ügyészség ingerküszöbét nem érte el az eset – ez derült ki csütörtökön, a Mindenki Magyarországa Mozgalom sajtótájékoztatójából.

Júniusban még óriási felzúdulást keltett, amikor Lázár János egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy Hódmezővásárhely semmilyen kormányzati támogatásra vagy együttműködésre nem számíthat, hogyha a helyi polgárok jövőre is Márki-Zay Pétert választják meg polgármesternek az önkormányzati választásokon. Lázár ezt azzal indokolta, hogy Márki-Zay idegen érdekeket szolgál, és a közösség pénzét nem lehet egy ilyen emberre bízni.

A történtek miatt az ügyészséghez fordult Kovács Margit „Momo”, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, akit nem mellesleg Lázár maga is feljelentett néhány, a személyét érő sértő kijelentés miatt. Csakhogy míg Kovács Margit azóta is bíróságra jár az ellene indított perben, a saját feljelentését egyszerűen visszautasították. Az ügyészség arra hivatkozott, hogy Lázár nem kampányidőszakban tette ezt a kijelentését, ráadásul nem is konkrét személy ellen, hanem általánosságban fogalmazott fenyegetően – idézte a hatósági érvelést Kovács.

Az eseményen felszólaló Márki-Zay Péter polgármester, pártvezető szerint egyértelmű, hogy Lázár kijelentése nem üres beszéd volt. Januárban – mikor a rezsiköltségek hirtelen emelkedése miatt sok ember és település szenvedett – a 25 megyei jogú városból egyedül Hódmezővásárhely nem kapott egy fillért sem, és a város uszodáját lehúzták az államilag támogatott létesítmények listájáról is – emlékeztetett a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Lázár kijelentése szerinte azt is bizonyítja, hogy Magyarországon nincs jogállam, és egyben magyarázatot ad rá, hogy az Európai Unió miért tartja vissza a hazánknak járó pénzeket. – Amíg ilyen gazemberek vannak kormányon, ne csodálkozzunk azon, hogy az EU megvonja a tolvajoktól az uniós forrásokat, mindannyiunk szenvedésére – mondta Márki-Zay, majd megismételte korábban is hangoztatott kérését: Lázár János távozzon a közéletből, hiszen ott nincs helye annak, aki ilyen diktatórikusan gondolkodik. 

A politikus továbbra is a választások tisztességtelen befolyásolásának – 44 ezer ember megfélemlítésének – tartja a miniszter kijelentését, és nem áll meg a számonkérésben: az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió Bíróságához is elmennek a fenyegetés miatt.